Šunkový pěnový chlebíček pražský

Poměr: Šunková pěna (viz recept č. 488) a ¼ litru rosolové majonézy (viz recept č. 104). – Podlouhlé plechové tvořítko a pergamenový papír.

Postup: Plechové tvořítko vyložíme vlhkým pergamenovým papírem, vyplníme čerstvě vyšlehanou šunkovou pěnou a postavíme do chladničky, aby ztuhla. Ztuhlou pěnu vyklopíme na prkénko nebo na drátěnou podložku, papír odstraníme, pěnu přelijeme rosolovou majonézou a necháme opět ztuhnout. Takto upravený šunkový pěnový chlebíček nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a ty rozložíme na podlouhlou skleněnou nebo porcelánovou mísu a obložíme kornoutky ze šunky, plněnými rosolem, vařenými vejci plněnými kaviárem apod., a ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme ke všem příležitostem.

Příloha: Bílý chléb nebo švýcarské briošky.

Pro 6 – 8 osob.

Úprava trvá 2 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>