Poměr: Šunková pěna (viz recept č. 488) a ¼ litru rosolové majonézy (viz recept č. 104). – Podlouhlé plechové tvořítko a pergamenový papír.
Postup: Plechové tvořítko vyložíme vlhkým pergamenovým papírem, vyplníme čerstvě vyšlehanou šunkovou pěnou a postavíme do chladničky, aby ztuhla. Ztuhlou pěnu vyklopíme na prkénko nebo na drátěnou podložku, papír odstraníme, pěnu přelijeme rosolovou majonézou a necháme opět ztuhnout. Takto upravený šunkový pěnový chlebíček nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a ty rozložíme na podlouhlou skleněnou nebo porcelánovou mísu a obložíme kornoutky ze šunky, plněnými rosolem, vařenými vejci plněnými kaviárem apod., a ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme ke všem příležitostem.
Příloha: Bílý chléb nebo švýcarské briošky.
Pro 6 – 8 osob.
Úprava trvá 2 ½ hodiny.
Zanechat komentář