Poměr: 80 dkg očištěné, odblaněné a po anglicku upečené svíčkové (viz recept č. 1073) a 1/16 l studeného tekutého rosolu. Zelená petržel na zdobení.
Postup: S povrchu šťávy z pečeně odstraníme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru, osolíme, povaříme, procedíme a necháme vychladnout. Upečenou a dokonale vychladlou svíčkovou nakrájíme na plátky, urovnáme je na mísu a přetřeme šťávou z pečeně, do které jsme zamíchali trochu studeného tekutého rosolu. Takto upravenou svíčkovou pečeni postavíme do chladu. Před podáváním ji ozdobíme zelenou petrželí nebo hlávkovým salátem, popřípadě kyselou okurkou apod.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.
Příloha: Chléb, majonéza okořeněná nebo majonézová omáčka, francouzský nebo zeleninový salát, popřípadě plněná rajčata.
Pro 6 – 10 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář