Svíčková pečeně rychlá (anglická)

1 až 1 ½ kg pravé svíčkové, 2 lžíce sádla nebo 1/3 šálku oleje, 1 lžíce másla, sůl, pepř, 1 lžička hladké mouky

Maso nepereme, pouze je otřeme vlhkou utěrkou, odblaníme a odřežeme všechen lůj. Pak maso osolíme, opepříme a vložíme na silně rozpálený olej nebo sádlo. Pečme je za častého polévání tukem (nesmí se polévat vodou!!), nebo je často obracíme, aniž bychom do něho píchali. Svíčkovou pečeme po každé straně 10 až 12 minut, pak ji vyjmeme a tuk slijeme. Na pekáči rozpálíme máslo a maso na něm opékáme dalších 5 minut. Nakonec maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, zalijeme trochou vývaru a povaříme. Maso krájíme na velmi tenké plátky, šťávu podáváme zvlášť.

Přílohy: dušená rýže, smažené bramborové hranolky nebo lupínky, tatarská omáčka, saláty, dušená zelenina.

Zbylou pečeni podáváme studenou s majonézovými omáčkami, neboť toto množství stačí na 8 až 10 porcí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>