¾ kg pravé svíčkové, 5 dkg slaniny, 2 sardele nebo lžička pravé sardelové pasty, lžička usekané petrželové natě, lžička usekané cibule, ½ lžičky strouhané citrónové kůry, sůl, 1 lžíce másla, 2 lžíce drobně nakrájené kořenové zeleniny, ½ menší cibule, 1/10 l červeného vína, 1 lžička hladké mouky
Vykostěné sardele utřeme a smícháme s petrželovou natí, usekanou cibulí a s citronovou kůrou. Svíčkovou odblaníme, protkneme proužky slaniny, osolíme a potřeme připravenou sardelovou směsí. Na kastrole vyškvaříme zbytek slaniny, přidáme větší část másla, kořenovou zeleninu a maso na ní po celém povrchu opečeme. Pak je podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme asi 1 hodinu. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou smíchanou se zbytkem másla, rozmícháme, přidáme víno, povaříme a přecedíme. Maso krájíme na tenké plátky, polijeme je trochou omáčky a ostatní omáčku zvlášť podáváme.
Přílohy: noky, bramborové smažené krokety, makaróny, saláty.
Zanechat komentář