1 až 1 ½ kg pravé svíčkové, 2 lžíce sádla nebo 1/3 šálku oleje, sůl, listové těsto, nebo polotovar
Upečeme rychlou (anglickou) svíčkovou podle předpisu a necháme ji trochu vychladnout. Z listového těsta vyválíme obdélník s jednou stranou tak dlouhou jako je pečeně, maso do něho zabalíme a do těsta uděláme několik zářezů, aby mohla při pečení unikat pára. Těsto potřeme rozšlehaným žloutkem a svíčkovou upečeme v dobře předehřáté troubě. Jakmile těsto na povrchu zčervená, zmírníme plamen, aby se maso dostatečně prohřálo. Pečení trvá asi 20 minut. Upečenou svíčkovou nakrájíme na plátky.
Přílohy: dušený hrášek, karotka, chřest nebo květák, opékané malé brambory v celku a saláty.
Obměna: před zabalením do těsta můžeme maso potřít stejnou směsí, jaká je uvedena v předcházejícím předpise.
Zanechat komentář