Svíčková pečeně v listovém těstě (8 až 10 porcí)

1 až 1 ½ kg pravé svíčkové, 2 lžíce sádla nebo 1/3 šálku oleje, sůl, listové těsto, nebo polotovar

Upečeme rychlou (anglickou) svíčkovou podle předpisu a necháme ji trochu vychladnout. Z listového těsta vyválíme obdélník s jednou stranou tak dlouhou jako je pečeně, maso do něho zabalíme a do těsta uděláme několik zářezů, aby mohla při pečení unikat pára. Těsto potřeme rozšlehaným žloutkem a svíčkovou upečeme v dobře předehřáté troubě. Jakmile těsto na povrchu zčervená, zmírníme plamen, aby se maso dostatečně prohřálo. Pečení trvá asi 20 minut. Upečenou svíčkovou nakrájíme na plátky.

Přílohy: dušený hrášek, karotka, chřest nebo květák, opékané malé brambory v celku a saláty.

Obměna: před zabalením do těsta můžeme maso potřít stejnou směsí, jaká je uvedena v předcházejícím předpise.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>