Švýcarská polévka zelná

Poměr: 1 ½ litru vody nebo vývaru, 6 dkg sádla, 2 dkg cibule, 30 dkg hlávkového zelí, sůl, mletý pepř, 4 dkg hladké mouky, 10 dkg frankfurtských párků a 20 dkg bramborů.

Postup: Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky a rychle spaříme vřelou vodou. V kastrole rozpustíme sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibulku, trochu ji osmažíme, pak přidáme odkapané zelí, které dusíme do poloměkka, přičemž je občas podléváme vodou. Pak zelí zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Do hotové polévky vložíme oloupané, na kolečka nakrájené párky a podáváme.

Pro 6 osob.

Úprava trvá asi 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>