Sýr proložený masem nebo rybou, smažený

Poměr: 12 tenčích plátků ementálu ve tvaru obdélníku, 6 tenkých plátků šunky, uzeného masa nebo uzeného lososa, asi 6 dkg hladké mouky, 1 – 2 vejce, asi 10 dkg strouhané housky a tuk na smažení.

Postup: Mezi 2 tenké plátky sýra vložíme vždy plátek šunky nebo uzeného masa, popř. uzeného lososa, trochu přitlačíme a přečnívající maso nebo rybu odkrojíme. Proložený sýr pak obalíme v mouce, smáčíme v osolených a rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhané housce. Potom rychle smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách do zlatova. Vysmažený sýr urovnáme na talíř, posypeme jemně rozsekanými odkrojky masa nebo ryby, ozdobíme zelenou petrželí a ihned podáváme.
Podáváme jako samostatný pokrm s dušeným špenátem a vařenými brambory, anebo proložený rybou jako teplý mezichod se studenou tatarskou nebo pažitkovou omáčkou a hlávkovým salátem.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>