Potřebné: Tavený ementál, rokfórový sýr, karafiáty z másla (viz Ozdoby č. 47), liptovský sýr a zelená petržel.
Postup: Několik trojúhelníčků taveného ementálu rozkrájíme nožem, namočeným v horké vodě, po délce vždy na tři dílky. Na střed okrouhlé ploché mísy sestavíme nakrájené dílky paprskovitě hroty ven tak, že utvoří hvězdici. Střed hvězdice vyplníme prolisovaným rokfórem a povrch rokfóru ozdobíme karafiáty z másla, jejichž okraje jsme ponořili do růžové sladké papriky. Mezi karafiáty dáme zelenou petržel. Mezi cípy hvězdice nastříkáme liptovský sýr.
Sýrovou mísu podáváme jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.
Příloha: Chléb a máslo.
Zanechat komentář