Sýrové krokety

10 dkg sýra (ementál nebo moravský bochník), 2 rohlíky bez tuku, 2 vejce, 4 lžíce mléka, sůl, strouhaná houska podle potřeby, olej na smažení

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, pokropíme je mlékem, lehce promícháme, přidáme 1 drobně nakrájené vařené vejce, polovinu sýra ustrouhaného na jemném struhadle a druhou polovinu ustrouhaného na hrubém struhadle na jablka, spojíme syrovým ušlehaným vejcem a podle potřeby zahustíme strouhanou houskou. Směs necháme chvíli odpočinout, pak utvoříme jako malík tenké krokety a usmažíme je.

Příloha: dušená zelenina nebo brambory a tatarská omáčka.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>