Poměr: 12 paštiček z lístkového těsta (viz recept č. 1431). Na švýcarský smetanový krém: 1/8 l šlehačky, 2 žloutky, 6 dkg parmazánu nebo ementálu, trochu soli, trošku papriky nebo cayennského pepře a 5 dkg másla.
Postup: Do kastrolku dáme tekutou šlehačku, přidáme žloutky a nastrouhaný sýr, postavíme na plotnu a za stálého míchání necháme přejít var, pak odstavíme a necháme vychladnout. Zatím v misce utřeme máslo do pěny, přidáme vychladlou směs a koření a metlou dobře vyšleháme tak, aby vznikl tuhý krém. Z uvedeného množství zhotovíme 25 dkg krému. Krém pak naplníme do sáčku s hvězdičkovitou trubičkou a stříkáním plníme paštičky z lístkového těsta.
Podáváme k vínu, k čaji, anebo jako samostatný pokrm.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Díky za skvělý recept na sýrový krém. Použila jsem ho k naplnění švýcarských briosek – bylo skvělé. Vsichni, kteří ochutnali, byli nadšeni. Bravo, máte vynikající recepty! Jitka Ferstova