Nejdříve si upečeme slané pečivo k doplnění. Viz recept 268. Polovinu upečených tvarů potřeme pěnovým sýrem, a to buď rajčatovým, sardelovým anebo lososovým. Druhou polovinu upečených tvarů potřené tvary zakryjeme a urovnáme na mísu. Na jednotlivé kousky pečiva můžeme vystříknout ze sýra malou hvězdičku, do které zasadíme malý kousek červené řepy nebo kapary apod. Při rovnání na mísu dbejme, aby stejné tvary byly narovnány na míse do jedné řady. Podáváme k čaji, pivu, vínu apod.
Nejnovější recepty
-
Domácí uzený špek
Domácí uzený špek
Budete potřebovat
vepřové sádlo – ideálně 3-4 cm vysoké sůl (dle chuti, ale doporučeno cca ...
-
Recept na palačinky podle naší babičky
Recepty na palačinky se často předávají z generace na generaci, a palačinky podle babičky mají zvláštní kouzlo...
-
Grilované karbanátky s houbovou omáčkou
Představte si ideální situaci...
-
Vepřové ve vlastní šťávě zavařené do sklenic
Ingredience : 1kg vepřového bůčku bez kosti, 1 kg vepřového plecka nebo libovější krkovice, 500 g vepřových kůží, česnek...
Spolupracujeme :
Naše recepty
Dorty
Maso
Míšené a mixované nápoje
- Aperitivy neboli nápoje povzbuzující chuť k jídlu
- Bowle
- Crusty (Crustas)
- Cukrové sirupy
- Fizy (Fizzes)
- Flipy (Flips)
- Grogy (Grogs)
- Horká vína
Koktaily (cocktails)
- Ledové nápoje – Cobblery (Cobblers)
Limonády
- Mixérské načiní a postup při měření,chlazení a míšení nápojů
Mléčné míšené (mixované) nápoje
Punče
Rozmanité druhy nápojových specialit
- Vhodné zákusky k nápojům
- Základní suroviny potřebné k přípravě míšených a mixovaných nápojů
- Nezařazené
Omáčky
- Ovoce
Pečivo, moučníky a cukroví
- Pokrmy z brambor
- Potraviny
Předkrmy
Přílohy
- Stolováni
Studená kuchyně
- Koktajly – lahůdková směs ve sklenicích
Korýší pokrmy studené
Majonézy
Masité pokrmy studené
- Máslové míšeniny (krémy)
Ozdoby pro studenou kuchyni
- Pěny a pěnové chlebíčky
Rosol a aspik
Rozličné malé studené předkrmy a zákusky
Rybí pokrmy studené
Saláty
Studené omáčky
Studené polévky
Sýry a tvaroh v různé úpravě
Vaječné pokrmy studené
- Zeleninové pokrmy studené
Teplá kuchyně
- Bramborové pokrmy (příkrmy a samostatné pokrmy)
Drůbeží pokrmy
Guláše, perkelty, paprikáše a ragů
- Hlemýždí pokrmy
- Houbové pokrmy
Hovězí maso,jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
Jehněčí maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
- Korýší pokrmy
Masité pokrmy
- Máslové míšeniny ke zpestření chuti teplých pokrmů
Moučné a obilninové pokrmy (příkrmy a samostatné pokrmy)
- Pokrmy z králičího masa
- Pokrmy z kůzlečího masa
Pokrmy ze sekaného nebo mletého masa
Rybí pokrmy (teplé předkrmy,mezichody,samostatné pokrmy)
Skopové maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
- Sýrové a tvarohové pokrmy
Telecí maso,jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
Teplé omáčky
- Teplé topinky
Vaječné pokrmy (samostatné pokrmy a mezichody)
Vepřové maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
Vývary a polévky
Polévky
- Drůbeží polévky čiré
- Hovězí polévka s knedlíčky
- Hovězí polévky čiré
- Hovězí polévky se sedlinami
- Hovězí polévky se svítkem
- Masité polévky zadělávané bílé a hnědé
- Polévky bramborové
- Polévky houbové
- Polévky kašovité a krémové
- Polévky luštěninové
- Polévky ovocné
- Polévky různé
- Polévky s masem, nezahuštěné
- Polévky s masem, zahuštěné
- Polévky z mezinárodní kuchyně
- Polévky z rajčat
- Polévky z želv a raků
- Polévky zeleninové bílé
- Polévky zeleninové nezahuštěné
- Polévky zelné
- Rybí polévky čiré
- Rybí polévky zadělávané
Vložky – zavářky do polévek
- Vývary z masa,drůbeže a ryb
- Základní polévky zadělávané
- Zavářky do polévek (na 1 litr)
- Zvěřinové polévky čiré
- Zvěřinové polévky zadělávané
Vývary
- Žabí pokrmy
Zeleninové pokrmy (příkrmy, mezichody a samotné pokrmy)
Vaření zeleniny
- Zelenina dušená na slanině
- Zelenina dušená na smetaně
- Zelenina vařená nebo dušená s horkým máslem (francouzský způsob přípravy)
- Zelenina vařená nebo dušená s různými omáčkami
- Zelenina vařená nebo dušená se studeným máslem (anglický způsob přípravy)
- Zelenina vařená nebo dušená, zadělávaná
- Zelenina vařená zapékaná a opékaná
- Zelenina vařená, s máslem a strouhanou houskou (polský způsob přípravy)
- Zelenina plněná
Zelenina smažená
- Zeleninové karbanátky, řízky, nákypy, pudinky, apod.
- Želví pokrmy
Zvěřinové pokrmy
- Tvaroh a sýry
Vejce
- Vysvětlivky k textu
- Zařízení kuchyně
- Zelenina,houby
- Zmrzliny
Zanechat komentář