Sýrový nákyp švýcarský

Poměr: 40 dkg bílé veky, asi ¾ litru mléka, 18 dkg nastrouhaného ementálu, 6 vajec, trochu soli a muškátového oříšku. – Tuk na vymazání ohnivzdorné nákypové misky.

Postup: Veku nebo žemle nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, zalijeme horkým mlékem a necháme ¼ hodiny stát. Pak namočené žemle trochu vymačkáme, na masovém strojku umeleme, dáme do misky, přimícháme žloutky a nastrouhaný sýr, osolíme, okořeníme a promícháme. Nakonec do směsi lehce přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Nákypovou misku vymažeme máslem, naplníme hmotou a ve středně teplé troubě 30 až 40 minut pečeme.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

Příloha: Saláty ze syrové zeleniny.

Pro 6 – 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>