Poměr: 25 dkg eidamského sýra, 2 středně velké pomeranče, 2 jablka, 2 puky čekanky, 1/8 litru jogurtu, 2 lžíce citrónové šťávy, 3 lžičky medu, lžičku hořčice a trochu nastrouhané pomerančové kůry.
Postup: Sýr, oloupané pomeranče a jablka nakrájíme na kostičky, dáme do misky, ke směsi přidáme na nudličky nakrájenou čekanku a vše lehce promícháme. Salátovou směs pak přendáme do hlubší skleněné misky. V hrnečku rozmícháme jogurt s citrónovou šťávou, medem, hořčicí a ochutíme strouhanou pomerančovou kůrou. Takto upravenou marinádu podáváme k salátu zvlášť v omáčníku.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Pro 4 osoby.
Úprava trvá půl hodiny.
Zanechat komentář