Nudlové těsto z 1 vejce a 3 lžic polohrubé mouky
Náplň: 1 kotleta z krkovičky (10 – 15 dkg), sůl, pepř, 1 lžíce vody
Kotletu vykostíme, maso nasekáme nebo umeleme, osolíme, přidáme pepř a lžíci vody a vypracujeme hladkou pastu.
Z nudlového těsta vyválíme plát tlustý asi 2 mm a alou formičkou z něho vykrájíme kolečka asi 2 1ú2 cm v průměru. Přetřeme je štětcem namočeným ve vodě a do středu každého kolečka dáme malý kousek nádivky. Kolečka přehneme v půli a okraje stiskneme. Zavaříme je do vařící vody, a jakmile vyplavou, přendáme je do hovězího vývaru a povaříme asi 7 minut. Do vařící vody je dáváme proto, abychom opláchli mouku z těsta, která by nám zkalila vývar. Místo koleček můžeme těsta nakrájet rádlem malé čtverce a po naplnění je přehnout na trojúhelníky.
Zanechat komentář