Technologický postup přípravy mléčných výrobků

Pro výrobu mléčných koktailů je důležité, aby použité mléko bylo chlazeno na 2, nejvýše 6 °C. Při této nízké teplotě se totiž nápoj nejlépe našlehá, to znamená, že se do mléka vpraví co největší množství vzduchu. Zhotovíme tak lahodný nápoj s charakteristickou lehkostí. Použijeme-li mléka teplejšího, nepřijme toto mléko při šlehání žádoucí množství vzduchu a mléčný koktail je pak nedostatečně našlehán, těžký a tím i méně chutný. Nejvhodnější mléko pro šlehané mléčné nápoje je mléko odstředěné.
Nápojové složky uvedené u jednotlivých receptů dáme do nádoby elektrického mixeru, v kterém nápoj dobře vyšleháme. Nemáme-li elektrický mixer, použijeme na vyšlehání metly.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>