Poměr: 1 kg telecího hrudí, zeleninový vývar nebo slaná voda, sůl, 8 dkg hrubé mouky, 2 – 3 vejce, 15 dkg strouhané housky, sádlo nebo olej na smažení a 4 dkg másla na potření.
Postup: Omyté a očištěné telecí hrudí vložíme do vařící osolené vody nebo do zeleninového vývaru a asi 20 minut povaříme. Potom je vyjmeme a necháme na sítě vychladnout a odkapat. Z osušeného hrudí odstraníme žeberní kosti a maso nakrájíme přes vlákno na podlouhlé porce, trochu přisolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhané housce a v horkém tuku pomalu do zlatova vysmažíme. Vysmažené hrudí potřeme rozpuštěným máslem, upravíme na mísu a ozdobíme zelenou petrželí a na dílky nakrájeným citrónem.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Bramborová kaše, opečené brambory, dušený špenát nebo salát ze syrové zeleniny anebo kompot. Také bramborový salát nebo francouzský salát s majonézou je vhodný jako příloha.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář