Poměr: 75 dkg telecích jater, mletý bílý pepř, 4 dkg hladké mouky, 8 dkg másla nebo sádla, 4 dkg cibule, trochu vývaru z kostí, 1 dkg kapar, 1 lžíce octa, 1/8 litru kyselé smetany a sůl.
Postup: Opláchnutá a očištěná játra nakrájíme na plátky asi ½ cm silné, trochu je opepříme, poprášíme moukou a rychle je na tuku po obou stranách opečeme. Potom játra vyjmeme, do tuku přidáme drobně nakrájenou cibuli, do růžova ji osmažíme, zaprášíme trochou mouky, podlijeme vývarem a smetanou, přidáme drobně nasekané kapary, sůl, ocet a vše dobře povaříme. Do hotové omáčky vložíme opečená játra a 6 minut je v ní podusíme.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Bramborová kaše, dušená rýže, nočky.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář