Telecí játra smažená

Poměr: 60 dkg telecích jater, sůl, 8 dkg polohrubé mouky, 2 – 3 vejce, 12 dkg prosáté strouhané housky, 15 dkg sádla nebo oleje a 2 dkg másla.

Postup: Omytá, očištěná játra nakrájíme na plátky asi ¾ cm silné, na okraji je mělce nakrojíme, lehce naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce. Pak je v pánvi na rozpáleném tuku smažíme po každé straně asi 3 minuty (celkem asi 6 minut). Hotová játra potřeme rozpuštěným máslem, upravíme na nahřátou mísu a ozdobíme citrónem a hlávkovým salátem.
Poznámka: Telecí játra budou křehčí, vložíme-li je před úpravou asi na 2 hodiny do mléka.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Brambory vařené, polité máslem a sypané rozsekanou zelenou petrželí, bramborová kaše, brambory smažené, studená tatarská nebo španělská omáčka, salát ze syrové zeleniny nebo kompot.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>