60 dkg telecí plece nebo ¾ kg krkovičky, 2 žemle, 1 lžíce usekané cibule, 1 lžička másla, 2 až 3 vejce, petrželová nať, strouhaná houska, hladká mouka, 1 lžíce másla, sůl
Maso omyjeme a umeleme. Současně umeleme namočené a dobře vymačkané žemle. Na lžičce másla zpěníme cibuli, přidáme petrželovou nať a lehce osmahneme (nesmí zežloutnout). Osmahlou cibuli s natí přidáme k masu, přimícháme žloutky a 1 celé vejce, osolíme a je-li třeba, zahustíme trochu strouhané housky. Na prkénku posypaném strouhanou houskou děláme stejně velké karbanátky. Nejdříve je opečeme na másle buď v troubě, nebo na plotně, pak je trochu podlijeme a dodusíme.
Obměna: karbanátky můžeme plnit houbami podušenými na másle.
Přílohy: bramborová kaše, rýže s hráškem, hrášek s karotkou, brambory dušené v mléce, saláty.
Zanechat komentář