Telecí karbanátky dušené

60 dkg telecí plece nebo ¾ kg krkovičky, 2 žemle, 1 lžíce usekané cibule, 1 lžička másla, 2 až 3 vejce, petrželová nať, strouhaná houska, hladká mouka, 1 lžíce másla, sůl

Maso omyjeme a umeleme. Současně umeleme namočené a dobře vymačkané žemle. Na lžičce másla zpěníme cibuli, přidáme petrželovou nať a lehce osmahneme (nesmí zežloutnout). Osmahlou cibuli s natí přidáme k masu, přimícháme žloutky a 1 celé vejce, osolíme a je-li třeba, zahustíme trochu strouhané housky. Na prkénku posypaném strouhanou houskou děláme stejně velké karbanátky. Nejdříve je opečeme na másle buď v troubě, nebo na plotně, pak je trochu podlijeme a dodusíme.

Obměna: karbanátky můžeme plnit houbami podušenými na másle.

Přílohy: bramborová kaše, rýže s hráškem, hrášek s karotkou, brambory dušené v mléce, saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>