Telecí karbanátky II

½ kg telecího masa, 15 dkg prorostlého vepřového masa, 2 žemle, mléko, sůl, hladká mouka, petrželová nať, máslo na opečení

Žemle nakrájíme a namočíme do mléka. Oboje maso omyjeme a s namočenými vymačkanými žemlemi je umeleme. Přidáme sůl, usekanou petržel a dobře promícháme. Na prkénku poprášeném hladkou moukou tvarujeme placičky na prst silné a opékáme je po obou stranách na másle.

Poznámka: vepřové maso můžeme vynechat a k telecímu přidat 1-2 lžíce tekutého másla. Tyto karbanátky můžeme také obalit ve vejcích a housce a smažit.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>