Telecí koleno na slanině s kořením (jako bažant)

 2 vykostěná kolena, 4 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, 2 zrnka pepře, ½ bobkového listu, 1 lžička másla, 1 lžička hladké mouky, sůl

Kolena vykostíme, maso rozdělíme na 4 porce a protkneme proužky slaniny. Vložíme je na máslo s pokrájenou cibulí, osolíme a opečeme po celém povrchu. Pak mírně podlijeme, přidáme koření a dusíme do poloměkka. Nakonec koleno opečeme dočervena, šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem, povaříme ji a přecedíme na maso.

Přílohy: brambory, knedlíky, rýže, kompoty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>