Telecí kotlety pečené na roštu

Poměr: 6 telecích kotlet, sůl, olej a 3 dkg obyčejného nebo bylinkového másla.

Postup: Okrajové blány kotlet několikrát nožem nařízneme, kotlety lehce naklepeme, osolíme, potřeme olejem a opékáme na roštu po každé straně asi 5 minut. Při pečení je občas potíráme olejem. Upečené kotlety potřeme máslem, upravíme na nahřátou mísu a ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citrónem. Nemáme-li rošt, pečeme je přímo v rozpáleném oleji.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Smažené brambory, studená tatarská nebo remuládová omáčka, salát ze syrové zeleniny apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>