Telecí kotlety se sázeným vejcem (Muzikantské kotlety)

Poměr: 6 telecích kotlet, sůl, pepř, 8 dkg oleje, 6 sázených vajec, 12 proužků sardelí a zelená petržel.

Postup: Telecí kotlety na okraji několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na každé straně pečeme v pánvi na rozpáleném oleji asi 4 minuty. (Celkem tedy asi 8 minut). Upečené kotlety upravíme na nahřátou mísu, na každou kotletu dáme po jednom sázeném vejci, na ně uděláme ze sardelových proužků houslový klíč a ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Opečené nebo smažené brambory, studená tatarská nebo remuládová omáčka a salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>