Telecí kotlety smažené

Poměr: 6 telecích kotlet, sůl, 10 dkg hrubé mouky, 2 – 3 vejce, 15 dkg strouhané housky a sádlo nebo olej na smažení.

Postup: Okrajové blány kotlem nožem několikrát nařízneme, kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec lehce v prosáté strouhané housce. Obalené kotlety smažíme v rozpáleném tuku po každé straně asi 5 až 6 minut. Usmažené kotlety upravíme na mísu, ozdobíme zelenou petrželí, na dílky nakrájeným citrónem a popřípadě rozčtvrceným rajčetem.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Vařené brambory polité máslem a sypané zelenou petrželí, smažené brambory, dušený zelený hrášek a salát ze syrové zeleniny nebo kompot, popř. francouzský nebo bramborový salát s majonézou.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>