Poměr: 6 telecích kotlet, sůl, 10 dkg hrubé mouky, 2 – 3 vejce, 15 dkg strouhané housky a sádlo nebo olej na smažení.
Postup: Okrajové blány kotlem nožem několikrát nařízneme, kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec lehce v prosáté strouhané housce. Obalené kotlety smažíme v rozpáleném tuku po každé straně asi 5 až 6 minut. Usmažené kotlety upravíme na mísu, ozdobíme zelenou petrželí, na dílky nakrájeným citrónem a popřípadě rozčtvrceným rajčetem.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Vařené brambory polité máslem a sypané zelenou petrželí, smažené brambory, dušený zelený hrášek a salát ze syrové zeleniny nebo kompot, popř. francouzský nebo bramborový salát s majonézou.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář