Telecí kýta pečená, studená

Poměr: 1 kg pečené telecí kýty (viz recept č. 1103). – Na zdobení hlávkový salát nebo zelená petržel a tuhý rosol.

Postup: Studenou pečenou kýtu nakrájíme na plátky, rozložíme je úhledně na podlouhlou mísu a potřeme je šťávou, promíchanou rosolem. Takto upravenou pečeni ozdobíme buď hlávkovým salátem, nebo jemně rozsekaným rosolem a zelenou petrželí.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm i jako jídlo po večeři.
Příloha: saláty ze syrové zeleniny, saláty z vařené nebo podušené zeleniny, saláty zeleninové speciální, saláty rýžové, saláty ovocné, plněná rajčata, popřípadě chléb apod.

Pro 6 – 8 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>