Poměr: 1 kg upečené telecí ledviny (pečínky) s ledvinkou, 2/10 l studeného tekutého rosolu, 60 dkg francouzského salátu (viz recept č. 198). – Svazečky z chřestu, hlávkový salát a tulipánky z ředkviček (viz Ozdoby č. 7).
Upečenou ledvinu (viz recept č. 1101) necháme vychladnout.
Z vychladlé pečeně opatrně vyřízneme ledvinku, přebytečný tuk odkrojíme a takto očištěnou ji nakrájíme na plátky.
Pak upečené maso od kosti odkrojíme, odkrojený pruh masa položíme na prkénko, nakrájíme šikmo na plátky a na ně položíme po jednom plátku ledvinky. Vše pak přetřeme rosolem. Navrch jednotlivých porcí položíme svazeček chřestu a postavíme do chladu.
Na podlouhlou mísu si upravíme podstavec z francouzského salátu a na něj vkusně rozložíme ozdobené plátky masa. Kolem podstavce dáme lístky hlávkového salátu a tulipánky z ředkviček. Podáváme jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: Bílé pečivo.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 3 hodiny.
Zanechat komentář