Poměr: 75 dkg telecích ledvinek, 6 dkg cibule, 10 – 12 másla, sůl, mletý bílý pepř a citrónová šťáva.
Postup: Z telecích ledvinek odstraníme tuk a blánu, rozpůlíme je a nakrájíme na tenčí plátky. V pánvi rozpustíme máslo, vložíme do něj drobně nakrájenou cibulku, trochu ji zpěníme, pak k ní přidáme nakrájené ledvinky, rychle je při občasném obracení opražíme, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Hotové ledvinky ihned upravíme na horké talíře nebo do timbálových misek a podáváme.
Poznámka: Ledvinky musíme opražit rychle a krátce; dlouhým tepelným zpracováním ztvrdnou.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Slané rohlíky, topinky, bramborová kaše, dušená rýže.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 15 minut.
Zanechat komentář