¾ kg telecího plecka nebo 2 vykostěná kolena nebo 1 kg krkovice či hrudí, 1 ½ lžíce másla, 1 velká cibule, sůl, rovná lžička sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme papriku, zamícháme ji do tuku a hned přidáme maso nakrájené na kostky. Dusíme je nejdříve bez podlévání, pak občas podlijeme menším množstvím vývaru z telecích kostí, které nám zbyly po vykostění masa (kosti z kolen musíme přeseknout, aby se lépe vyvařily) maso dusíme do vysmahnutí šťávy, pak je zaprášíme moukou, opražíme ji, podlijeme a šťávu povaříme.
Přílohy: rýže, vařené brambory, těstoviny, noky, rohlíky.
Obměny:
- Do šťávy přidáme 2 oloupaná pokrájená rajčata a povaříme.
- Po zaprášení zalijeme maso šálkem kyselé smetany. (smetanu můžeme přidat v každém případě, tj. i k úpravě s rajčaty).
Zanechat komentář