Telecí maso na paprice

¾ kg telecího plecka nebo 2 vykostěná kolena nebo 1 kg krkovice či hrudí, 1 ½ lžíce másla, 1 velká cibule, sůl, rovná lžička sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky

Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme papriku, zamícháme ji do tuku a hned přidáme maso nakrájené na kostky. Dusíme je nejdříve bez podlévání, pak občas podlijeme menším množstvím vývaru z telecích kostí, které nám zbyly po vykostění masa (kosti z kolen musíme přeseknout, aby se lépe vyvařily) maso dusíme do vysmahnutí šťávy, pak je zaprášíme moukou, opražíme ji, podlijeme a šťávu povaříme.

Přílohy: rýže, vařené brambory, těstoviny, noky, rohlíky.

Obměny:

  1. Do šťávy přidáme 2 oloupaná pokrájená rajčata a povaříme.
  2. Po zaprášení zalijeme maso šálkem kyselé smetany. (smetanu můžeme přidat v každém případě, tj. i k úpravě s rajčaty).

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>