Telecí maso s rýží (rizoto)

1 kg telecího masa s kostí (nebo ¾ kg masa z plece), 1 menší cibule, 1 lžíce másla, 2 šálky mladé, drobně pokrájené zeleniny, ½ šálku hrášku, 20 dkg rýže, 2 rajčata nebo 2 žampiony, 55 dkg parmezánu nebo čedaru, sůl

Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na malé kostičky, osolíme a dusíme do vysmahnutí šťávy. Pak trochu podlijeme a k masu víc než z poloviny měkkému přidáme zeleninu, sůl, oloupaná pokrájená rajčata nebo na másle podušené houby, spařenou nebo předvařenou rýži a podle potřeby podlijeme. Dusíme přikryté, až je rýže dostatečně měkká. Z hotového rizota tvarujeme vymaštěnou naběračkou bochánky, které posypeme strouhaným sýrem.

Zvlášť můžeme podat bílou sýrovou omáčku.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>