Telecí mozeček dušený s vejci

2 telecí mozečky, sůl, 1 lžička másla, 1 menší cibule, 4 až 6 vajec, petrželová nať

Mozečky spaříme, zchladíme studenou vodou, odblaníme je a rozsekáme a menší kousky. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, až dostane barvu slámy, pak přidáme mozečky, osolíme a zvolna dusíme, až jsou i větší kousky dobře produšené. Vejce rozkvedláme, osolíme, zalijeme jimi udušené mozečky a necháme ztuhnout. Musí však zůstat vláčné. Povrch posypeme sekanou petrželovou natí.

Poznámka: zbude-li nám dušený mozeček, můžeme jim potřít topinky, posypat strouhaným sýrem a zapéci.

Přílohy: bílé pečivo, brambory pospané petrželí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>