2 telecí mozečky, sůl, hladká mouka, 1 lžíce másla, petrželová nať, citrón
Mozečky polijeme horkou vodou a ve studené vodě je zchladíme. Blány sloupneme a půlky mozečků na prkénku rozkrojíme naplocho, takže získáme 8 malých porcí. Každý díl na jedné straně osolíme a poprášíme moukou. Na pánvi rozpálíme máslo (nesmí zhnědnout) a mozečky na ně položíme osolenou a pomoučenou stranou dolů. Na přenášení mozečku použijeme obraceče omelet. Nyní posolíme a pomoučíme i druhou stranu mozečku. Mozečky opékáme a středně silném ohni, aby se dobře propekly a máslo se nepřepálilo. Hotové přendáme na horkou mísu, posypeme je petrželovou natí a obložíme dílky citrónu.
Přílohy: čerstvé rohlíky nebo topinky, brambory a saláty.
Zanechat komentář