Telecí mozeček studený, s bylinkooctovou omáčkou

Poměr: 3 telecí mozečky, bylinkooctová omáčka (viz recept č. 128), 3 na tvrdo uvařené vejce, trochu tuhého rosolu a zelená petržel.

Postup: Mozečky vložíme do síta a ponoříme je i se sítem na chvilku do horké vody, pak je přelijeme studenou vodou a odblaníme. Odblaněné mozečky pak ve slané vodě nebo v zeleninovém vývaru asi 10 minut pomalu vaříme. Uvařené a vychladlé mozečky nakrájíme na kostky, vložíme je do bylinkooctové omáčky a lehce promícháme. Touto směsí naplníme buď skleněné kompotové mističky, nebo mušle a ozdobíme je vejcem, na dílky nakrájeným, na drobno rozsekaným rosolem a zelenou petrželí.
Podáváme ponejvíce jako předkrm.
Příloha: Chléb, houstičky, slané tyčinky apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>