Poměr: 2 telecí mozečky vařené, asi ½ l studeného rosolu, 1 na tvrdo uvařené vejce, 10 dkg hovězího uzeného vařeného jazyka, ¼ l majonézy rosolové (viz recept č. 104). – Okrouhlé plechové tvořítko s rovným dnem (nemáme-li je, kastrol) o obsahu asi 1 litru.
Postup: Nejdříve nalijeme do tvořítka asi půl centimetru vysokou vrstvu rosolu a necháme ji ztuhnout. Na ztuhlou vrstvu rosolu pak naklademe věncovitě a střídavě vejce a jazyk, oboje nakrájené na plátky. Do tvořítka znovu nalijeme asi půl centimetru vysokou vrstvu rosolu a necháme opět ztuhnout. Jemně nakrájené mozečky promícháme do tekuté rosolové majonézy, touto směsí tvořítko doplníme a postavíme do chladu. Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme na skleněnou plochou mísu a vkusně ozdobíme.
Podáváme ke všem příležitostem.
Příloha: Bílé pečivo.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 2 hodiny.
Zanechat komentář