Poměr: 3 – 4 telecí nožičky, sůl, voda nebo zeleninový vývar, trochu mletého pepře, citrónové šťávy a zelené petržele. Na obalení: 10 dkg mouky, 2 – 3 vejce, 15 dkg strouhané housky, 15 – 20 dkg sádla nebo oleje na smažení a 2 dkg másla na pokapání.
Postup: Očištěné telecí nožičky vpůli podél rozsekneme a v osolené vodě nebo v zeleninovém vývaru uvaříme do měkka. Měkké nožičky vychladíme ve studené vodě, pak vykostíme, osušíme a narovnáme vedle sebe na prkénko. Opepříme je, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme jemně nakrájenou zelenou petrželí, druhým prkénkem zakryjeme, zatížíme a postavíme asi na hodinu do chladu. Pak nožičky osolíme, obalíme jako řízek a po obou stranách v rozpáleném tuku rychle smažíme do zlatova. Hotové nožičky upravíme na nahřátou mísu, pokapeme máslem a ozdobíme n dílky nakrájeným citrónem a zelenou petrželí.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Bramborová kaše, bramborové krokety a salát ze syrové zeleniny nebo bramborový, popřípadě francouzský salát s majonézou.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 2 hodiny.
Zanechat komentář