Telecí pečeně pikantní

1 kg telecího hřbetu nebo ledviny, 5 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1 menší mrkev, 1 menší cibule, 2 znojemské okurky, sůl, petrželová nať, 1 lžička hladké mouky

Slaninu drobně pokrájíme, vyškvaříme, přidáme k ní cibuli a osmahneme ji (nesmí zhnědnout). Pak přidáme máslo, vložíme osolené maso a po obou stranách je opečeme. Přilijeme trochu vývaru a maso nejdříve dusíme přikryté, pak je odkryjeme a dopečeme dočervena. Před dokončením přidáme mrkev nakrájenou na jemné nudličky, podusíme ji ¼ hodiny a přidáme stejně jemně pokrájené okurky. Šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného s moukou a krátce povaříme.

Přílohy: knedlíky, bramborové krokety, těstoviny, rýže a saláty.

Poznámka: pečeme-li maso z plece nebo z kýty, protkneme je slaninou.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>