Telecí pečeně se smetanou

1 kg telecího masa z kýty nebo plece, sůl, 10 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1/8 l bílého vína, 1 lžička másla a 1 lžička hladké mouky, 1/8 l kyselé smetany, citrón

Omyté maso osolíme a protkneme proužky slaniny. Pak je vložíme do kastrolu na rozpálené máslo a přidáme zbytek jemně pokrájené slaniny. Pečeme v troubě, mírně podléváme a přeléváme šťávou. K poloměkké pečeni přilijeme víno. Mezitím uděláme světlou jíšku ze lžičky másla a mouky, zalijeme ji smetanou a odstavíme z ohně. Tuto hustou omáčku klademe po lžičkách na povrch pečeně a necháme zapéci. Šťávu z pečeně zakapeme citrónem. Maso rozkrájíme, upravíme na mísu, zakapeme částí šťávy a ostatní podáme v omáčníku zvlášť.

Přílohy: vařená i dušená zelenina, saláty, malé brambory posypané petrželovou natí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>