Poměr: 12 řezů, z vyšší panenské nebo z kýty 2 cm silných, sůl, 2 vejce, 5 dkg oloupaných a na tenké plátky nakrájených mandlí, 8 a 2 dkg másla, trochu vývaru a 75 dkg dušené rýže.
Postup: Okraje řezů nožem několikrát mělce nakrojíme, pak řezy lehce naklepeme, osolíme, omočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme v mandlích a v pánvi na rozpáleném másle na každé straně asi 2 ½ minuty prudce pečeme. Dušenou rýži, okořeněnou kořením kari, upravíme na nahřátou mísu v podobě podstavce a na ni věncovitě rozložíme opečené telecí řezy. Šťávu z upečených řezů podlijeme trochou vývaru, osolíme, povaříme a zjemníme máslem. Řezy upravené na míse trochou šťávy přelijeme a ozdobíme hlávkovým salátem, na dílky nakrájeným citrónem a rajčetem. Zbylou šťávu podáváme v omáčníku.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Ovocný nebo zeleninový salát.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář