Poměr: 6 telecích řízků po 15 dkg, sůl, 3 dkg hladké mouky, 8 dkg sádla, trochu vývaru, 1/16 litru smetany, 1 dkg hladké mouky a 6 dkg sardelového másla (viz recept č. 239).
Postup: Řízky na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a v pánvi na rozpáleném tuku je rychle na každé straně asi 3 minuty opečeme. Opečené řízky vyjmeme a dáme zatím na talíř. Ze šťávy sebereme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru a krátce povaříme. K povařené šťávě přidáme sardelové máslo, přilijeme smetanu, v níž jsme rozkvedlali mouku, znovu povaříme, do ní pak vložíme opečené řízky, zakryjeme pokličkou a 10 minut dusíme.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Vařené brambory, dušená rýže nebo nočky.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář