Telecí řízky nadívané

4 telecí řízky, 15 dkg telecích nebo vepřových jater, 1 lžička másla, 1 lžíce pokrájené slaniny, špetka pepře, sůl, ½ malé cibule, 1 až 2 vejce, strouhaná houska, olej na smažení

Příprava náplně: nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme k ní máslo a cibuli. Jakmile cibule začne slabě růžovět, přidáme odžilkovaná, jemně umletá játra, osolíme je, opepříme a udusíme.

Řízky do tenka rozklepeme, posolíme je, potřeme náplní, přehneme je a spojíme párátkem. Pak je obalíme ve vejcích, ve strouhané housce a na rozpáleném oleji usmažíme.

Přílohy: brambory, saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>