Telecí řízky plněné vejci

4 telecí řízky, 4 plátky šunky, 4 vejce uvařená natvrdo sůl, 1 lžíce másla, hladká mouka, 1 menší cibule, petrželová nať, krabice hrášku, 1 lžička másla, 1 lžička mouky

Řízky na okraji nařízneme, naklepeme, posolíme a na každý řízek položíme plátek šunky. Řízek i šunku obalíme kolem oloupaného vajíčka a závitek převážeme nití. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, závitky poprášíme moukou a na cibuli je po všech stranách opečeme. Pak je podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

Sterilovaný hrášek zaprášíme lžičkou mouky, podusíme na másle a upravíme jej do středu mísy. Kolem postavíme přepůlené závitky řezem nahoru. Pokapeme je šťávou a řez žloutku ozdobíme petrželovou natí.

Přílohy: opečené nebo osmažené brambory a hlávkový salát.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>