4 telecí řízky, 4 plátky šunky, 4 vejce uvařená natvrdo sůl, 1 lžíce másla, hladká mouka, 1 menší cibule, petrželová nať, krabice hrášku, 1 lžička másla, 1 lžička mouky
Řízky na okraji nařízneme, naklepeme, posolíme a na každý řízek položíme plátek šunky. Řízek i šunku obalíme kolem oloupaného vajíčka a závitek převážeme nití. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, závitky poprášíme moukou a na cibuli je po všech stranách opečeme. Pak je podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Sterilovaný hrášek zaprášíme lžičkou mouky, podusíme na másle a upravíme jej do středu mísy. Kolem postavíme přepůlené závitky řezem nahoru. Pokapeme je šťávou a řez žloutku ozdobíme petrželovou natí.
Přílohy: opečené nebo osmažené brambory a hlávkový salát.
Zanechat komentář