Telecí řízky přírodní, pražské

Poměr: 2 telecí řízky po 15 dkg, sůl, 1 dkg hladké mouky, asi 4 dkg sádla nebo oleje, 1 dkg másla, trochu vývaru a 2 smažené topinky (viz recept č. 1051). Na obložení: 2 vejce, 1 dkg másla, 6 dkg šunky, 2 kyselé okurky, 1 menší hlávkový salát, trochu cukru a octa.

Postup: Upečeme přírodní řízky (viz recept č. 1119). Na větší nahřátý talíř nebo na plochou stříbrnou misku položíme do středu vedle sebe smažené topinky, na ně poklademe upečené řízky a trochou upravené šťávy je přelijeme. Pak ze stran k řízkům přiložíme vejce, míchaná na másle, na nudličky nakrájenou kyselou okurku, na nudličky nakrájenou šunku a hlávkový salát, rovněž nakrájený na nudličky, pocukrovaný a pokapaný octem.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Opečené brambory.

Pro 2 osoby.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>