Telecí řízky přírodní s česnekem a smetanou

4 řízky, sůl, 2 až 3 stroužky česneku, petrželová nať, hladká mouka, lžíce másla, 1/8 l čerstvé smetany, citrón

Řízky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme je a potřeme jemně ustrouhaným česnekem a jemně usekanou petrželovou natí. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém másle po obou stranách. Opečené řízky podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka. Vydušenou šťávu necháme zhoustnout, přilijeme smetanu a necháme jednou přejít varem. Hotové řízky zakapeme citrónem.

Přílohy: opečené brambory, jemné noky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>