4 telecí řízky, plná lžíce pokrájené slaniny, ½ malé cibule, sůl, 1 lžíce másla, 1 lžička hladké mouky, ½ dl bílého vína, citrónová kůra, špetka muškátového květu, trochu vývaru
Řízky odblaníme, naklepeme a osolíme. Na kastrole rozškvaříme slaninu, přidáme drobně pokrájenou cibuli a polovinu másla. Na tomto základ řízky opečeme po obou stranách, pak je podlijeme a dusíme. V malém rendlíku rozehřejeme zbytek másla, přidáme lžičku mouky, rozmícháme a zalijeme vínem a trochou vývaru. Směs nalijeme na řízky, přidáme špetku citrónové kůry a květu a řízky dodusíme.
Podle obliby můžeme šťávu buď zakapat citrónem, nebo dílky citrónu podat zvlášť.
Přílohy: brambory, rýže, nočky.
Zanechat komentář