Telecí řízky se sardelemi

4 telecí řízky, 2 lžíce másla, ½ malé cibule, sůl, 2 sardele, šálek strouhané housky

Řízky na okraji odblaníme, naklepeme je a jen mírně osolíme. Na části másla zpěníme jemně pokrájenou cibuli a řízky na ní po obou stranách opečeme. Pak je mírně podlijeme a dusíme doměkka. Mezitím vykostíme sardele, utřeme je s kouskem másla, potřeme tím řízky a ještě zcela krátce je podusíme. Hotové řízky dáme na mísu, kolem nich upravíme věnec ze strouhané housky osmažené na másle a obložíme jej dílky citrónu.

Přílohy: vařené brambory posypané petrželovou natí, brambory opečené, špagety apod.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>