Telecí řízky se smetanou a rajčaty

4 telecí řízky, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, 3 středně velké hřiby, 1 lžička mouky, sůl, pepř, 3 rajčata, ¼ kyselé smetany, 1 lžíce hrubé mouky, zelená petržel

Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené houby, zaprášíme lžičkou hladké mouky a vložíme na ně naklepané, osolené řízky. Dusíme je do poloměkka, přidáme oloupaná rajčata, opepříme a řízky dodusíme. Hotovou omáčku zalijeme kyselou smetanou smíchanou s hrubou moukou a krátce povaříme. Hotové řízky posypeme zelenou petrželí.

Přílohy: vařené brambory posypané petrželí, rýže, těstoviny, nočky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>