4 telecí řízky, sůl, 1 lžíce másla, 1 lžička hladké mouky, 5 menších žampionů, 1 malá cibule, lžička usekané petrželové natě, lžička másla, vejce
Příprava náplně:
Na lžičce másla zpěníme jemně usekanou cibuli, přidáme petrželovou nať, drobně usekané žampiony, osolíme a dusíme bez podlévání doměkka. Nakonec přimícháme ušlehané vejce.
Řízky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, potřeme náplní, zabalíme a sepneme párátkem nebo převážeme nití. Povrch poprášíme slabě moukou a závitky opečeme na másle. Pak je mírně podlijeme a dusíme doměkka.
Obměna: místo dušených žampionů přidáme do náplně naškrábaná kuřecí nebo kachní játra a náplň zahustíme pouze žloutkem.
Přílohy: rýže, brambory, bramborová kaše, saláty.
Zanechat komentář