Tenké řezy ze svíčkové pečené po anglicku (Filets mignons)

Poměr: 75 dkg očištěné a odblaněné svíčkové, sůl, mletý pepř, 8 – 10 dkg sádla, 2 dkg másla a vývar.

Postup: Z nižší strany svíčkové nakrájíme řezy silné 1 cm. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, ze stran rukama shrneme do původního tvaru a v horkém sádle na každé straně asi ¾ minuty, (tj. napolo) pečeme. (Pečení smí trvat celkem 1 ½ až 2 minuty.) Řezy upravíme na mísu. Ze šťávy odstraníme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru, přidáme máslo, osolíme, krátce povaříme a upravené řezy na míse šťávou přelijeme.
Poznámka: Řezy upravené na míse můžeme obložit dušenými žampióny, zeleninou na másle dušenou nebo vařenou, plněnými paštičkami z lístkového těsta, smaženými brambory různých tvarů apod. Můžeme k nim také podávat některou ze speciálních hnědých omáček (viz recept č. 776). V tom případě upravenou šťávu z opečených řezů do omáčky zamícháme.Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Smažené brambory, dušená rýže, dušené houby, dušená nebo vařená zelenina apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 15 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>