Tlačenkový salát

Poměr: 40 dkg světlé tlačenky, 10 dkg tvrdších rajčat, 10 dkg zelených paprik, 10 dkg cibule, 10 dkg kyselých okurek, (2 dkg kaparů), dvě lžíce oleje, trochu soli a mletého pepře, lžička vorčesterské omáčky, lžička hladké hořčice, 3/16 l octa a 1/8 l vody.

Postup: Omytá rajčata, oloupanou cibuli a okurky nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. K tomu přidáme na tenké plátky nakrájenou tlačenku, na nudličky nakrájené papriky, třeba i rozsekané kapary, a vše lehce promícháme. Do hrnečku dáme hořčici, vorčesterskou omáčku, ocet, vodu, sůl, pepř a olej, vše dobře zamícháme.
Odleželý salát upravíme na skleněnou misku a podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb a pivo.

Pro 5 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>