Topinky s opečenkami, pražské

Poměr: 6 větších oválných topinek z tmavého chleba, smažených v oleji (viz recept č. 1051), 30 dkg libového hovězího masa, 4 dkg slaniny, 3 dkg cibule, sůl, mletý pepř, 6 dkg strouhané housky, 2 lžíce mléka, jeden žloutek, 5 dkg sádla, asi 1/10 litru tatarské omáčky a zelená petržel.

Postup: V kastrolku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, osmažíme v ní drobně nakrájenou cibulku a necháme vychladnout. Maso dvakrát na masovém strojku umeleme, dáme do misky a přidáme k němu osmaženou cibulku i se slaninou, mlékem zvlhčenou strouhanou housku, žloutek, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Ze směsi utvoříme oválné ploché placičky a v rozpáleném sádle je po obou stranách rychle opečeme. Připravené horké topinky obložíme masitými opečenkami, povrch polijeme tatarskou omáčkou, ozdobíme zelenou petrželí a horké ihned podáváme.
Obměna: Místo tatarské omáčky můžeme použít hořčice.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>