Topinky smažené

Bílý nebo tmavý chléb nakrájíme na krajíčky asi 1 cm silné a kůrku odkrojíme. Takto připravené krajíčky ponecháme vcelku, nebo z nich nožem vykrájíme čtvercové, obdélníkové popř. trojhranné tvary, nebo vhodným vykrajovačem vykrajujeme tvary okrouhlé, oválné, nebo půlměsíčkové.
Připravené krajíčky pak ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku, nejlépe v oleji, do křupava a do zlatova vysmažíme. Hotové topinky obzvláště ve tvaru půlměsíčků a trojúhelníčků jsou vhodným a ozdobným obložením dušené zeleniny, zejména špenátu, dušeného zeleného hrášku a zeleninových mis, dále masitých hašé a různé upravených mas.
Vysmažené topinky můžeme také potřít teplým hašé z hub, z masa a použít jich rovněž jako obložení. (Okrouhlé silnější topinky připravené z tmavého chleba jsou vhodné jako podstavečky nebo podložky k různým minutkám z masa.)
Smažené topinky, a to většího oválného tvaru, jsou vhodné i k přípravě teplých obložených chlebíčků.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>